Bagaimana untuk Mengelakkan “On Tilt” Dalam Poker Dalam Talian

Kecondongan Boleh Membawa Anda kepada Kerugian

“On Tilt” ialah apabila anda berasa jengkel atas sesuatu yang telah berlaku dalam permainan. Ini boleh menyebabkan anda kehilangan beberapa cip. Malah golongan profesional juga diketahui telah merosot dan kehilangan sejumlah besar wang. Oleh itu, mari kita bincangkan cara-cara yang anda boleh mengelak daripada melakukan kecondongan dalam poker dalam talian Pasporbet.

Tenangkan Fikiran Anda

Fikiran anda perlu tenang dan apabila anda membuat beberapa kesilapan mental yang boleh menyebabkan anda kerugian, maka anda akan condong.

Berjalan Pergi Jika Anda Terasa Permulaan Kecondongan

Mendisiplinkan diri sendiri harus dilihat sebagai keutamaan jika anda tidak mahu tergelincir. Jika bercakap sampah seseorang membuatkan anda tersentap, maka apa yang anda perlu lakukan ialah bangun dan berjalan pergi dan menonton TV atau menyibukkan diri anda dengan beberapa aktiviti untuk mengalihkan fikiran anda daripada subjek dan membebaskannya. Ini adalah sesuatu yang anda boleh lakukan, walaupun semasa anda bermain poker langsung. Kehilangan beberapa tangan tidak akan semahal memberikan kerepek dari kecondongan. Ketenangan adalah aset yang hebat apabila anda bermain poker atau anda mungkin akan condong dan kehilangan wang.

Kehilangan Tidak Dijangka Boleh Cetuskan Kecondongan

Anda mempunyai tangan yang mempunyai empat daripada jenis 4. Anda pasti menang. Walau bagaimanapun, anda mendapati bahawa seseorang yang mempunyai tangan empat jenis 5 telah memenangi permainan. Kemudian anda mungkin akan terus condong. Jika ini berlaku, anda mungkin menjadi sangat kecewa sehingga proses pemikiran anda mungkin terjejas buat sementara waktu dan anda mungkin tidak dapat bermain secara koheren.

Jangan Main Tangan Buruk

Kadang-kadang anda mendapat tangan yang buruk dan anda mahu bermain juga. Ia tidak masuk akal tetapi anda masih melakukannya dan kemudian anda terus condong. Tangan sedemikian harus dibiarkan begitu sahaja kerana ia boleh membawa anda kepada masalah. Anda harus kembali ke permainan hanya apabila anda tidak condong.

Optimisme dan Kerangka Fikiran yang Stabil adalah Kebajikan Sebenar

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi minda. Jika anda telah memenangi periuk besar maka keadaan emosi anda mengalami perubahan yang besar. Emosi anda berubah selepas anda membohongi seseorang atau jika anda pernah menjadi punca atau sebaliknya, jika anda mengalami kerugian yang teruk. Optimisme dan kerangka minda yang stabil adalah kebaikan sebenar dalam situasi sebegini dan boleh membantu mengelak daripada tergelincir ke dalam condong.

Tinggalkan Permainan Apabila Anda Berterusan Mengalami Kehilangan

Anda harus menahan diri daripada godaan untuk terus bermain apabila anda mengalami kerugian berterusan. Ini hanya akan memaksa anda untuk bermain tangan yang sangat lemah. Panjang dan pendek dari semuanya ialah anda akan terus kehilangan wang, membawa kepada kecondongan, dan itulah yang harus dielakkan.

Menjaga Wajah Poker adalah Rahsia Kemenangan

Semasa bermain, anda harus menghadapi poker. Emosi anda tidak sepatutnya muncul di hadapan. Anda sepatutnya mempunyai kawalan yang sangat baik terhadap emosi anda. Jangan benarkan sebarang kata-kata kasar menjejaskan anda. Anda harus bermain poker hanya jika fikiran anda tenang dan tenang dan tidak terganggu. Jika tidak, anda boleh menjadi condong, dan anda hanya akan mengalami kerugian dan diri sendiri untuk dipersalahkan. Jika anda cenderung untuk marah, tinggalkan meja dan biarkan diri anda sejuk. Anda boleh mula bermain semula kemudian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *